شما اینجا هستید : دکتر حسن درتاج  -> مقالات >

مقالات

 
شنبه 26 آبان 1403
عوارض ورزش بر مفاصل شانه و زانو: پیشگیری و راه‌های درمان مقدمه ورزش منظم یکی از بهترین راه‌ها برای حفظ سلامتی و تقویت عضلات و مفاصل است. با این حال، انجام نادرست حرکات ورزشی، عدم آمادگی کافی یا فشار بیش‌ازحد می‌تواند باعث بروز عوارضی شود که اغلب شامل آسیب به مفاصل شانه و زانو می‌شوند. عوارض ورزش بر مفاصل شانه  -1پارگی‌های تاندون شانه پارگی‌های تاندونی در ورزش‌هایی مثل بسکتبال، تنیس و والیبال که حرکات سریع و شدید بازو دارند، بسیار رایج است. این آسیب می‌تواند منجر به درد شدید و کاهش دامنه حرکتی شانه شود.  -2آسیب‌های کپسول مفصلی شانه ورزش‌های سنگین و حرکات تکراری ممکن است کپسول مفصلی را ضعیف کرده و احتمال آسیب‌دیدگی را افزایش دهد. این آسیب باعث درد و ناپایداری در شانه می‌شود.  -3 التهاب و آسیب عضلات چرخاننده شانه التهاب و فشار روی عضلات چرخاننده شانه (روتاتور کاف) به خصوص در ورزشکارانی که به طور مکرر دست‌ها را بالای سر می‌برند، مشاهده می‌شود. این حالت می‌تواند منجر به درد و محدودیت حرکتی شود. عوارض ورزش بر مفاصل زانو  -1آسیب‌های منیسک زانو چرخش ناگهانی یا پرش‌های بلند در ورزش‌های سنگین مثل فوتبال و اسکی می‌تواند به پارگی منیسک منجر شود. این آسیب‌ها اغلب به درد و تورم زانو منجر شده و در برخی موارد نیاز به جراحی دارند.  -2 آسیب‌های رباط صلیبی زانو (ACL) آسیب رباط صلیبی از شایع‌ترین آسیب‌های زانو در ورزشکاران است که به دلیل چرخش ناگهانی یا تغییر جهت‌های سریع رخ می‌دهد. این آسیب ممکن است باعث درد، تورم و ناپایداری زانو شود.  -3آسیب‌های غضروف زانو ساییدگی و فشار مکرر بر غضروف زانو در ورزش‌های پرفشار مثل دویدن، ممکن است به آسیب غضروف منجر شده و باعث درد و محدودیت حرکتی در زانو گردد.   راه‌های پیشگیری از عوارض ورزشی در شانه و زانو گرم کردن و تمرینات کششی قبل از شروع هر نوع ورزشی، انجام حرکات گرم‌کننده و کششی می‌تواند به کاهش آسیب‌های عضلانی و مفصلی کمک کند. افزایش تدریجی شدت تمرینات انجام ورزش با شدت و زمان مناسب و افزایش تدریجی آن، خطر آسیب به مفاصل شانه و زانو را کاهش می‌دهد. استفاده از وسایل ورزشی مناسب کفش‌های ورزشی مناسب و تجهیزات استاندارد به کاهش فشار و ساییدگی مفاصل کمک می‌کنند.   درمان عوارض ورزشی شانه و زانو استراحت و کمپرس یخ استفاده از کمپرس یخ و استراحت پس از آسیب می‌تواند به کاهش تورم و درد کمک کند. فیزیوتراپی و تمرینات توانبخشی فیزیوتراپی و تقویت عضلات می‌تواند از عوارض طولانی‌مدت جلوگیری کرده و بهبهبود سریع‌تر کمک کند. مشاوره با پزشک متخصص در صورت بروز درد شدید یا مشکلات حرکتی در مفاصل شانه و  زانو، مراجعه به متخصص ارتوپدی و تشخیص دقیق اهمیت بسیاری دارد. در آسیب های ورزشی که به مفصل شانه وارد می شود، تاخیر در درمان می تواند باعث تشدید تخریب مفصل و به دنبال آن جراحی تعویض مفصل گردد حتی اگر جوان و، ورزشکار باشد.   نتیجه گیری در آسیب های ورزشی که به مفصل شانه وارد می شود، تاخیر در درمان می تواند باعث تشدید تخریب مفصل و به دنبال آن جراحی تعویض مفصل گردد حتی اگر جوان و، ورزشکار باشد.      
 
دوشنبه 7 آبان 1403
استیف شولدر یا شانه یخ زده (Frozen Shoulde (یکی از شایع‌ترین بیماری‌های شانه است که موجب کاهش محدوده حرکتی و درد شدید شانه می‌شود این وضعیت اغلب با پارگی تاندون‌های روتاتور کاف تشدید و  پیچیده‌تر می‌شود. پارگی تاندون در این شرایط می‌تواند منجر به افزایش شدت علائم و دشواری درمان شود. در این مقاله به بررسی علل، علائم، تشخیص و درمان پارگی تاندون در بیماران مبتلا به استیف شولدر با تاکید بر جراحی و بازتوانی پرداخته شده است.   استیف شولدر (شانه یخ‌زده) چیست؟ استیف شولدر وضعیتی است که با سفتی، درد و کاهش شدید حرکت شانه مشخص می‌شود، این بیماری معمولاً در سه مرحله بروز می‌کند: 1- مرحله درد: درد شانه شروع می‌شود و به تدریج دامنه حرکتی کاهش می‌یابد که معمولاً سه ماه طول می‌کشد. 2- مرحله‌ی ‌حرکتی: درد کاهش می‌یابد اما محدودیت حرکت شدیدتر می‌شود. مرحله محدود شدن حرکتی ممکن است بین سه ماه تا یک سال طول بکشد. 3- مرحله بهبودی: دامنه حرکتی به تدریج باز می‌گردد ولی هیچ‌وقت کامل نمی‌شود. علت اصلی این بیماری ناشناخته است ولی در کسانی که دیابت، تیروئید، بیماری مغز و اعصاب دارند و یا سکته کرده‌اند، در بیماران ریوی مثل آسم و کسانی که مشکلات کلیه دارند بیشتر دیده می‌شود.   پارگی تاندون در استیف شولدر: روتاتورکاف مجموعه‌ای از ۴ تاندون است که نقش حیاتی در ثبات و حرکت شانه دارد پارگی این تاندون‌ها به دلیل عوامل مختلفی از جمله ضربه‌های کوچک مکرر، فرایند پیری یا فعالیت‌های سنگین رخ می‌دهد در بیماران مبتلا به شانه یخ زده پارگی تاندون منجر به محدودیت شدیدتر حرکت و درد مداوم می‌شود.   نتیجه گیری: فروزن شولدر یک بیماری با علت ناشناخته است که در بیماران دیابتیک، هایپوتیروئید، افزایش چربی، سکته‌های مغزی، بیماری‌های ریوی بیشتر دیده می‌شود. معمولاً درد شدید، محدودیت حرکتی شانه شاخص این بیماری است و داخل مفصل شانه به جز فیبروز کپسول هیچ مشکل دیگری دیده نمی‌شود. گاهی بی‌حرکتی‌های شانه ممکن است به علت شکستگی غضروف آرتروز شدید مفصل، در رفتگی مفصل، پارگی‌های شدید تاندون، تومورهای مفصلی ایجاد شود که حتماً باید تحت نظر پزشک متخصص بررسی شود و برعکس فروزن شولدر که بی‌خطر ذکر شد، این موارد نیاز به درمان بسیار جدی دارد فروزن شولدر یک بیماری بی‌خطر و خود به خود محدود شونده است که حدود ۳ سال طول می‌کشد و ممکن است ۵۰ درصد شانه مقابل هم درگیر شود درمان اصلی فروزن شولدر ورزش است.      
 
دوشنبه 26 دي 1401
شولدر جونت یا مفصل هومرال مفصلی هست. که به وسیله هم استخوان هم بافت نرم هم یکسری عناصر بیومکانیک استیبل می شود .   انواع دررفتگی شانه 1- قدامی که سر استخوان بازو به جلو کتف جابجا می شود. 2-خلفی که سر استخوان کتف به پشت شانه در می رود. 3-چند حالت جلو ، عقب ، پایین و در همه جهات یا مولتی دایرکشنال دررفتگی ایجاد شود. علت آن ممکن است شل بودن مادرزادی میگاال های شانه یا مشکلات عصبی عضلانی یا آسیب دیدگی عناصر محافظ مفصل باشد. در صورتی که ضربه باعث آسیب دیدن عناصر استخوانی یا بافت نرم یاایجاد دررفتگی مفصل شود. نیاز به جراحی آرتروسکوپی دررفتگی مفصل شانه دارد. در صورتی کع علت دررفتگی شل بودن لیگامال های مفاصل باشد با فیزیوتراپی درمان می  شود.
 
دوشنبه 26 دي 1401
ایجاد عفونت در بیمار به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم با پیشگیری و عدم ایجاد مسائل میتوان از ایجاد عفونت جلو گیری شود. پیشگیری هایی ممکنه که باعث بشه میزان عفونت های بعد از عمل جراحی کمتر بشه 1.شستشوی قبل از عمل و کاهش مو و ترشحات روی محل جراحی است 2.استحمام و تمیز کردن خود بیمار 3.اینکه قبل از اینکه بیمار به اتاق عمل مراجعه کنه از وجود عفونت در نقاط دیگر بدن مطمئن باشیم مثلا : دندان عفونی، آبسه عفونی ،عفونت ادرار، عفونت زنان و..... ، چون عفونت درنواحی دیگر بدن نیز ممکنه است در حین عمل جراحی به نواحی دیگر 4. اتاق عمل 5. تجهیزات اتاق عمل 6. لوازم استریل شده ، ممکنه خود دستگاه  استریلیزاسیون به صورت 100 درصد نتواند همه ی عفونت ها رو از بین ببره که باید پیشگیری بشه 7.آلودگی در هوای اتاق عمل 8. دستکش جراح 9.تنفس پرسنل و ... نیز سهیم باشه در عمل های جراحی نمیتوان به طوز 100 % از عفونت جلوگیری کرد اما این مسئله نباید باعث شود که از اقدامات موثر جهت جلوگیری غافل شویم.درصورت وجود عفونت کوچک و با ناچیز بعد از عمل جراحی نیز نباید از آن چشم پوشی کرد و حتما باید توسط پزشک معاینه و درمان شود.
 
دوشنبه 26 دي 1401
چه آمادگی هایی قبل از انجام عمل تعویض مفصل باید داشت؟ تعویض مفصل یکی از پیچیده ترین عمل های جراحی است.همیشه توصیه ما به بیماران این است که با انجام به موقع درمان از عمل تعویض مفصل جلو گیری کنند با این حال گاها انجام این عمل برای برخی لازم است.لدذا این عمل نیاز به برخی آمادگی جسمی دارد که به شرح تیتروار آن می پردازم.اولین مورد این است که فرد نباید دندان عفونی داشته باشد پس بایدیک معاینه کامل دندان پزشکی انجام دهد و اگر دندانی عفونی دارد معالجه کند.بعد از دندان کلا هیچ عفونتی در بدن نباید باشد مثل مثانه و کلیه و گوش ....عفونت ادراری و انعقاد خون باید چک شود.با پزشک جراح تعویض مفصل کلیه سوابق بیماری خود را بیان کنند.حتی بیماری هایی که با دارو کنترل هستند.مثل فشار خون کنترل شده یا دیابت و... در آخر یادآوری میکنم که بهتر است هرگز نگذارید کار به تعویض مفصل کشیده شود.دردها را به موقع شناسایی و درمان کنید. سلامتی برای همه آرزو دارم. 
 
دوشنبه 26 دي 1401
الیزارف چیست؟ گابریل ابراموویچ الیزارف طراح و پیشگام روش الیزارف در معالجه بیماران است.پیشینه این روش بر میگردد به بعد از جنگ جهانی دوم که عده زیادی در جنگ دچار نقص عضو شدندو دست یا پای آنها قطع شده بود.با ابداع الیزارف که یک فیکساتورخارجی یعنی در خارج از بدن نصب میشود گام بزرگی در درمان برداشته شد. عملکرد الیزارف به این صورت است که پین هایی در داخل استخوان کار میگذارند و توسط حلقه هایی از بیرون محار میشود و با ایجاد فاصله بین حلقه ها در واقع بین استخوان فضای خالی ایجاد میشود و این فضای خالی کم کم با تولید سلول استخوانی پر میشود.برای مثال افرادی به طور مادرزادی یک انگشت کوتاهتر از حد استاندارد در دست یا پا دارند یا در اثر حادثه ای پایی کوتاهتر از پای دیگر دارند را میتوان به روش الیزارف درمان کرد. آنچه جای تآمل دارد این است که عده ای خواهان افزایش قد خود با این روش هستند سوال مهم این است که این  کار چقدر علمی و قابل قبول است؟ قبل از پاسخ صریح به این پرسش باید توضیح مختصری در باره فاکتورهای دیگر بدهیم.ابعاد هر چیز حتی بدن انسان تناسب خاصی با یکدیگر دارند که اگر این تناسب رعایت نشود فیزیک آن بد منظره و غیرطبیعی دیده میشود.خیلی خلاصه بگویم مثلا شما شنیده اید عکس3*4زیرا این اندازه یک اندازه طلایی یا قطع طلایی است.پس اگر برگردیم به بحث خودمان ابعاد بدن یک فرد با قد کوتاه اگر صرفا از نظر طولی بلتد شود از قطع طلایی خودش فاصله گرفته و بد منظره میشود. ولی این آغاز ماجرااست استخوان ساق یا ران که با این روش بلند میشود ضربه پذیر و حساس است و به راحتی احتمال شکستن دارد و فرد از انجام خیلی فعالیتها محروم میشود.تازه اگر خوش شانس باشید در مسیر این درمان که طولانی نیز هست دچار عفونت بدلیل جسم خارجی نشود.از طرفی یادمان باشد که فقط قرار نیست استخوان بلند شود همراه استخوان تاندون ها و عصب و سایر ضمایم باید بلند و کشیده شوند که ممکن است این اتفاق عملی نشود. با این روش روزی یک میلیمتر استخوان طویل میشود. لذا توصیه اکید ما این است که از این روش فقط برای رفع عدم تقارن در بدن مثل کوتاه بلندی یک طرف با طرف دیگر یا یک انگشت با انگشت دست یا پای مقابل و نمونه های این چنینی استفاده شود.
 
دوشنبه 22 اسفند 1401
یکی از اشکالات اسکلتی در پایین تنه پای ایکس است. درمان در کودکی بسیار آسان و در بزرگسالی جراحی میباشد. در مورد کودکان پس از اینکه راه رفتن را آموختند، حتما یکبار به ارتوپد مراجعه کنند و از نظر راه رفتن معاینه شوند. اگر اشکالی در راه رفتن باشد اغلب با کفی مناسب پس از اسکن کف پا اصلاح میشود.در صورتی که احمال شود و مشکل راه رفتن جدی گرفته نشود علاوه بر اینکه از کودکی بچه با درد زندگی میکند و اغلب از فعالیتهای کودکانه میکاهد در بزرگسالی با تحلیل مفاصل روبرو میشود و درمانی جز جراحی ندارد.
 
دوشنبه 13 آذر 1402
  شانه از سه استخوان تشکیل شده است. استخوان ترقوه، استخوان کتف و استخوان بازو. سر استخوان بازو گرد است و در حفره ای که  در استخوان کتف است قرار دارد . در ناحیه شانه دسته ای از چهارعضله و تاندون های مربوطه ( به نام های سوپرااسپیناتوس Supraspinatus، اینفرااسپیناتوس Infraspinatus، ساب اسکاپولاریس Subscapularis و ترس مینور Teres minor ) به نام روتاتور کاف Rotator cuff یا کلاهک چرخاننده وجود دارند. این عضلات از یک طرف به استخوان کتف ( اسکاپولا) متصل شده و از طرف دیگر به توسط تاندون مشترکشان به پایینتر از سر استخوان بازو و در واقع به قسمت  بالایی  استخوان بازو متصل می شوند. این عضلات مانند یک کاور یا سرپوش دورتا دور سر استخوان بازو را احاطه می کنند و از عضلات عمقی شانه هستند. با انقباض این عضلات سر استخوان بازو در محل خود ( حفره گلنوئید) پایدار می شود. ( یادآوری می شود که مفصل شانه از دو استخوان تشکیل شده است که با یکدیگر مفصل می شوند.سر استخوان بازو از یک طرف و حفره گلنوئید از طرف دیگر). به بیان دیگر انقباض این عضلات موجب می شود سر استخوان بازو در حفره گلنوئید فشرده شده و مفصل شانه محکم و پایدار شود. این عضلات همچنین کمک می کنند تا بازو به سمت بالاحرکت کند و چرخش های بازو نیز توسط این عضلات کنترل میشود. تاندون عضله سوپرااسپیناتوس در بالای مفصل شانه، تاندون عضله اینفرااسپیناتوس در پشت آن و تاندون عضله ساب اسکاپولاریس در جلوی مفصل شانه قرار دارد. مهم ترین این تاندون ها که در آسیب های روتاتور کاف آسیب میبیند تاندون عضله سوپرااسپیناتوس است. پارگی روتاتور کاف یکی از علل شایع احساس  درد و ضعف در شانه افراد است. پارگی روتاتور کاف باعث ناتوانی شانه می شود و فعالیتهای روزانه مانند شانه کردن مو و پوشیدن لباس دردناک و مشکل می شود بیماری روتاتور کاف ممکن است درنتیجه آسیب قابل‌توجهی به شانه یا تحلیل پیش‌رونده یا ساییدگی و پارگی بافت تاندون اتفاق میافتد . فعالیت تکراری، بلند کردن اجسام سنگین طی یک دوره طولانی و ایجاد خارهای استخوانی در اطراف استخوان‌های شانه ممکن است باعث تحریک یا آسیب تاندون‌ها شود علائم پارگی روتاتور کاف: حساسیت به لمس و فشار کاهش دامنه حرکتی شانه اختلال در عملکرد طبیعی شانه خشکی و سفتی شانه عدم توانایی در بالا بردن دست به بالای شانه صدا دادن شانه هنگام حرکت ضعف عضلات بازو و دست درد در حال استراحت و شبها خصوصا وقتی روی شانه مبتلا بخوابیم. درد حین بالا و پایین آوردن شانه خصوصا در بعضی از حرکتها ضعف در بالا آوردن یا چرخاندن شانه احساس صدا و خش خش در شانه حین بعضی حرکات درد ابتدا خفیف است و با حرکاتی مثل بالا آوردن دست تشدید می گردد اما به مرور درد افزایش یافته و باعث درد شبانه و در حال استراحت می گردد. تشخیص: در معاینه فیزیکی، پزشک بخش‌های مختلف شانه شما را فشار می‌دهد و بازو را در جهت‌های خاصی حرکت می‌دهد. او همچنین قدرت عضلات اطراف شانه و بازو را بررسی می‌کند. در برخی موارد، ممکن است آزمایش‌ها تصویری تجویز شود، مانند: اشعه ایکس. سونوگرافی. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI).  درمان: در صورتی که به شرح حال بیمار توجه کنیم پارگی هایی که در اثر ضربه و وسیع باشند صد در صد هرچه زودتر بایدجراحی شود. و روش جراحی بستگی به مهارت جراح و امکانات اتاق عمل متفاوت است در صورتی که پارگی قدیمی یا ناکامل باشد روش درمان غیر جراحی ابتدا انجام میشود در صورت عدم موفقیت جراحی نیاز میگردد.  روش غیر جراحی: در صورتی که پارگی ناکامل باشد و بیمار درد شدیدی نداشته باشد: شامل: - استراحت - جلوگیری از فعالیتهایی که درد را تشدید کند - فیزیوتراپی تمرینات فیزیوتراپی می‌تواند به بازگرداندن انعطاف‌پذیری و قدرت شانه‌ها پس از یک آسیب روتاتور کاف کمک نماید ماساژ در حال حاضر ماساژ یک روش برای رفع اسپاسم و گرفتگی ثانویه ی رباط های اطراف پارگی در اثر  این مشکل محسوب می‌شود. شما می‌توانید با آموزش مناسب، بهترین ابزار غیر دارویی و یا غیر جراحی را برای صدمات خود در اختیار داشته باشید.  گاهی آسیب شانه  به ماساژ و تمرینات  فیزیوتراپی پاسخ می‌دهد. بنابراین، ماساژ درمانی نتایج بسیاری مطلوبی برای شما به ارمغان خواهد آورد. - اگر درد بیش از چندماه طول بکشد ممکن است تصمیم پزشک مبنی بر جراحی تاندون ها باشد  انواع جراحی: الف- جراحی باز: روش قدیمی تر است که با برش روی شانه و دوختن تاندون به صورت باز انجام می شود. ب- جراحی بسته یا آرتروسکوپی: این روش جدید بوده و جراح بوسیله یک سوراخ دوربینی داخل شانه وارد نموده و از طریق تلویزیون محل آسیب را مشاهده می کند. سپس بوسیله سوراخ کوچک دیگری و با استفاده از لوازم خاص ترمیم تاندون را انجام می دهد. درمان‌های تزریقی اگر درمان‌های محافظتی درد را کاهش ندهند، ممکن است پزشک یک تزریق استروئیدی در داخل مفصل شانه‌ها را تجویز نماید. به‌خصوص اگر درد هنگام خواب، فعالیت‌های روزانه یا ورزش شما را درگیر نماید. درحالی‌که درمان‌های تزریقی اغلب مفید هستند، اما از آن‌ها باید به‌طور هوشمندانه استفاده شود، زیرا که آن‌ها می‌توانند تاندون‌ها را ضعیف کنند. درمان‌های تزریق شامل کورتیزون، ضدالتهاب، PRP و ازون تراپی است. ازون‌درمانی گاز ازون ترکیبی از یک مولکول O2 با یک اتم اکسیژن اضافی است که آن را به O3 تبدیل می‌کند. این مولکول اکسیژن اضافی همان چیزی است که به ازن خاصیت"انرژی زیادی" داده و تمام خواص درمانی قابل‌توجه دیگر ازون نیز ناشی از وجود همین اکسیژن است. ازون به‌طور طبیعی در بدن یافت می‌شود. گلبول‌های سفید خون آن را به‌عنوان بخشی از پاسخ ایمنی بدن تولید می‌کنند. اتوتراپی، که در آن خون فرد در معرض ازون قرارگرفته و سپس دوباره به بدن تزریق می‌شود، یک روش درمانی برای بیماری‌های پیشرونده مفاصل که باافزایش سن پدیدار میشوند است و پارگی تاندون روتاتور کاف است. ازون با درجه درمانی، چنانچه بر طبق دستورالعمل‌های پزشکی از پیش تعیین‌شده استفاده شود،‌ دارای بالاترین رکورد ایمنی است. تزریق ازون می‌تواند برای درمان التهاب تاندون شانه استفاده شود. فرآیند تسکین درد معمولاً در یک بازه زمانی 60 - 30 دقیقه تکمیل می‌شود. مکانیسم ازون‌درمانی باعث افزایش جذب اکسیژن در بافت محلی و بالا بردن سرعت سوخت‌وساز است که موجب تسریع روند ترمیم می‌شود. برخلاف تزریق  کورتیزون، که خاصیت ضدالتهابی داشته و به علت تأثیرات کاتابولیک موجب تضعیف بافت تزریق  می‌شود، ازون موجب تحریک فرآیندهای ترمیم و درنتیجه تسریع روند بهبود بافت آسیب‌دیده می‌گرد. بزرگترین نقص ازون تراپی که هنوز در آمریکا تایید FDA نگرفته است استاندارد نبودن آن است و بسباری از پزشکان جراح به جز تئوری در عمل تزریق ازون را  فرق زیادی با  تزریق  اب مقطر ندیدند. علارغم تبلیغات گسترده که برای آن میگردد.
 
سه شنبه 27 دي 1401
علت های مختلف از جمله سکته مغزی دیسک گردن بیماریهای قلبی مشکلات ریوی بیماری های غدد داخلی بخصوص تیرویید و دیابت بیماری های غدد فوق کلیه وووهمراه با این مشکل درد شانه   از دست رفتن دامنه حرکتی شانه و بهبودی خودبخود میباشند در واقع فیبروبلاست های مفصل مثل بیماری دوپوترن متاپلازی پیدا میکنند معمولا داروهای ضد درد و ورزش در منزل این مشکل را حل میکند ولی گاهی سه سال طول میکشد گاهی دوره بیماری تکرار میشود و عود میکند و گاهی جهت تسریع در طول زمان درگیر بودن بیماران جراحی ارترسکپی انجام بشود
 
دوشنبه 26 دي 1401
علت رسوب کلسیم در تاندون شانه احتما لا در اثر نکروز تاندون در اثر کم خونی در محل فشار به تاندون سوپرا اسپایناتوس هست . در مرحله اول یا پره کلسیفیک بیمار درد ندارد اما متاپلازی و تغییر شکل فیبر های تاندون به غضروف شروع شده.مرحله بعد گرانول های کلسیم تشکیل شده در ماتریکس سلول  های تاندون ترشح و تجمع مییابند.که ابتدا سفت و ترد هست که جای فیرو کارتیلاژ را میگیرن. بعد تهاجم عروق خونی و تجمع در اطراف رسوب سخت کلسیم انها را نرم کرده و میخورد و جای ان تاندون جدید میکارد این مرحله تهاجم عروقی دردناک هست که مرحله جذبی نام دارد. ادامه دارد...
 
يكشنبه 6 مهر 1399
در مواردی که پارگی در لبه فیبری و غضروفی گلنویید شانه که پایدار کننده مفصل هست ایجاد شود نشت و تجمع مایع مفصلی در اطراف پارگی ایجاد کیست کنار لابروم بخصوص در ضلع فوقانی لابروم میکند و باید جراحی شود بخصوص اگر به عصب سوپرااسکوپولار فشار بیاورد... البته موارد دیگر هم در اینده توضیح داده میشود
 
دوشنبه 26 دي 1401
در صورتیکه پارگی تاندون در اثر ضربه  به تازگی ایجاد شده باشد و علامت  دار باشد بهتر هست که با جراحی ارترسکپی ترمیم شود. ممکن است پارگی در سطح تحتانی یا مفصلی تاندون کاف ایجاد شود یا ممکن است در سطح فوقانی یا بورسال کاف ایجاد شود نوع سوم محل پارگی در داخل جسم تاندون ایجاد میشود که سطح فوقانی و تحتانی سالم هست و نوع  اسیب هایی که علت ایجاد پارگی هست باز تقسیم بندی تشخیصی و درمانی را متفاوت میکند. به طور کلی پارگی اینترا سابستنس داخل تاندون شانه شایعترین نوع هست اما این نوع چون در ام ار ای و ارترسکپی و سونوگرافی به  سختی تشخیص داده میشود و کمتر علایم ایجاد میکند اما در ورزشکاران بخصوص انهایی که ورزشهای پرتابی شانه دارند شایعترین محل پارگی سطح تحتانی تاندون که نزدیک مفصل قرار دارد میباشد  و بیشتر علامت و درد و ناتوانی ایجاد میکند. در سر گذشت این پارگی های ناکامل نتیجه علیرغم هر گونه درمان غیر جراحی اکثرا قریب 80درصد  موارد سایز پارگی پیشرفت میکند. درمان پارگی ناکامل تاندون شانه یک مجموعه هست نه یک جراحی ساده مثال اگر شما اپاندیس عفونی شده را به موقع بر دارید تمام داستان تمام شده ام    ایا درمان پارگی ناکامل تاندون کاف شانه یک کلمه هست خیر در واقع در قدم اول باید بیمار شدت فعالیت خود را کم کند و عضلات نگهدارنده کتف و شانه خود را تنظیم کند عضلات ضعیف را تقویت و گرفتگی و خشکی عضلات را اصلاح نماید..در صورتیکه علیرغم استرچ و تقویت عضلات و داروهای ضد التهاب و کاهش فعالیت درد بیمار ادامه یافت روش جراحی ارترسکپی اکرومیوپلاستی و شیو پارگی زیر 50درصد کاف یا ترمیم وسعت بیشتر در صورت محل زیر اکرومیون توصیه میشود پارگی ناکامل تاندون کاف در سطح مفصلی معمولا بیشتر ترمیم میشود
 
يكشنبه 6 مهر 1399
پارگی تاندون کاف شانه ممکن است در اثر ضربه باشد یا ممکن است به علت فرسوده شدن الیاف ساختار تاندون مثلا در اثر بیماری رماتیسمی یا در اثر اصطکاک زیاد در کارهای تکرارشونده شانه باشد که هر نوع از این علت ها باز به نوع محلی که تاندون را پاره کرده اند درمان متفاوت دارد در مقاله بعد محل پارگی تاندون را توضیح بیشتر میدهیم تا در نهایت به جمع بندی نتیجه درمانی برسیم 
 
دوشنبه 26 دي 1401
در مورد تاثیر جراحی مفصل شانه بر بیماری کوی 19 هیچ مدرک قابل به استنادی نداریم اما این بیماری در هر نقطه ای در کره زمین ممکن است به انسان سرایت کند اینکه بیمارستان های خاصی را پاک و بدون بستری بیمار کرونایی مجهز نمودهاند ممکن است امنیت کافی را برای انجام جراحی های الکتیو شانه فراهم کند.
 
سه شنبه 27 دي 1401
زمان برگشت به فعالیت بستگی به پاتولوژی ایجاد شده و نوع عناصر اسیب دیده که باید ترمیم شوند متفاوت هست بطور خلاصه بعد از ارترسکپی شانه هفته اول محل سوراخ های ایجاد شده باید روزانه پانسمان شوند و بعد از ان میتوان کاملا استحمام نمود و بین سه هفته تا سه ماه بعد از عمل بستگی به.نوع جراحی باید بیمار لوازم خاصی را جهت بی حرکت نمودن.شانه استفاده نماید.
 
سه شنبه 27 دي 1401
در شکستگی های گلنویید و سر بازو میتوان درمان های جدید ارایه شود در صورتیکه جراح تبحر کافی داشته باشد و تجهیزات و پرسنل مناسب همراه باشند بدون اینکه از پوست بدن تا عمق مفصل و عضلات و تاندون ها شکافته شوند با دوربین های ارترسکپ و از برش بسیار کوچک چند میلی متری بدون اسیب رسیدن به بدن قسمت های خرد شده وشکسته شده استخوان های مفصل شانه ترمیم شوند و بیمار بهتر از هر روشی به کار کرد اولیه بازگردد.
 
جمعه 9 شهريور 1403
اصولا مفصل شانه به علت دامنه وسیع حرکتی به طرفین و توانایی حرکات چرخشی نسبت به سایر مفاصل (مثلازانو) ازادی حرکتی بیشتری دارد از طرف دیگر به علت نیاز بدن به بالا بردن اجسام و بلند کردن اشیاء بالای سر قدرت نگاهدارندگی مکانیکی این مفصل شانه نیز بسیار بالا باید باشددر نتیجه مفصل شانه امیزه ای از قدرت بالا و دامنه بالای حرکتی هست که اناتومی خاصی در ساخت ان وجود دارد طوری که سر گرد استخوان بازو در حفره کوچک غیر عمیق گلنویید کتف حرکت میکند و لابروم یا لبه های دور این گلنویید کتف و اتصالات کپسول مفصل در یک فضای بسته مانع در رفتگی میشود اما اگر به علت ضربه کپسول یا لابروم پاره شود یا استخوان گلنویید و یا سر بازو بشکند دیگر این مفصل نا پایدار میشود و به راحتی در میرود البته گاهی بطور مادرزادی خاصیت ارتجاعی کپسول مفصلی زیاد هست و شلی مفصل وجود دارد و بدون ضربه اینجا در رفتگی مکرر ایجاد میشود در هر صورت بهتر است جهت درمان به جراح شانه مراجعه شود تا نوع درمان اصلح این اشکال مفصلی را تشخیص دهد و درمان نماید
 
جمعه 9 شهريور 1403
بیشتر بیماران تحت عمل جراحی جایگزینی زانو می خواهید بدانند که چه زمانی قادر هستند که به زندگی روزانه خود بازگردند. سوالات در مورد "زمان بهبودی" مشترک است. عوامل بسیاری است که می توانید بر زمان بهبودی تاثیرگذارد، اما به طور معمول بیماران می توانند به فعالیت های عادی زندگی در کمتر از 3 تا 6 ماه بازگردند. برای اینکه دقیق تر باشیم باید تفاوت بین  بهبودی کوتاه مدت و طولانی مدت عمل زانو را مورد بررسی قرار دهیم. در بهبودی کوتاه مدت لازم است که بیمار با وسایل کمکی یا بدون آنها شروع به راه رفتن کند و کمتر از دارو استفاده نماید و به طور معمول 12 هفته بعد از عمل جراحی روی می دهد. بهبودی بلند مدت چیزی است که شما برای بازگشت به کار صحبت و فعالیت های عادی زندگی استفاده می کنید. دکتر و تراپیست ها بهبودی کامل زخم ها و بافت نرم داخلی را برای از سرگیری زندگی روزانه لازم می دانند. بهبودی کوتاه مدت بهبودی کوتاه مدت شامل مراحل اولیه بهبود مانند توانایی خارج شدن از تخت یا مرخص شدن از بیمارستان است. در روزهای اول به بیمار واکر داده می شود تا در حرکت ثبات بیشتری داشته باشد. در سومین روز بعد از جراحی افراد می توانند به منزل بازگردند که کم کم با کاهش درد و خواب بدون مصرف قرص همراه است. استراحت یا راه رفتن بدون درد از علائم دیگربهبودی هستند. بهبودی طولانی مدت شامل بهبود کامل زخم و بافت های زانو است. هنگامی که یک بیمار بتواند به کار و فعالیت های روزمره زندگی بازگردد در راه دستیابی بهبودی کامل هستند. شاخص دیگر این است که بیمار احساس می کند در نهایت به وضعیت نرمال گذشته بازگشته است.عوامل مهمی است که زمان بهبودی را تحت تاثیر قرار می دهد. نگرش و دید مثبت به بهبودی همه چیز است. آنها باید واقع بین بوده و صبر داشته باشند و بدانند روند بهبودی آنها به خوبی طی خواهد شد و در طول دوران بهبودی نیز با پزشک خود در ارتباط باشند.
 
دوشنبه 26 دي 1401
زانوهای پرانتزی مشکلات بسیاری را برای فرد بوجود می آورد و می تواند مادرزادی یا در اثر ابتلا به بیماری مانند آرتروز یا کمبود ویتامین و املاح لازم در زمان کودکی باشد. ورزش های کششی و قدرتی و کفش های طبی برای درمان این مشکل ارائه شده اما دوره انجام آنها بسیار طولانی است و بازدهی لازم را نیز در بسیاری از موارد ندارد. کوتاهی قد، ایجاد فشار به مفصل زانو، تغییر شکل پنجه پا، خستگی در هنگام پیاده روی، درد زانو در حالت نشستن یا ایستادن از اصلی ترین این مشکلات است. اگر تغییر شکل زیاد و با ورزش نیز قابل اصلاح نباشد تنها روش مراجعه به جراح است.پاهای پرانتزی در طولانی مدت فشار زیادی به زانو وارد می کنند و باعث تغییر شکل بیشتر آن می شوند. اگر این امر در سنین کودکی ترجیحا قبلا از 4 سالگی تشخیص داده شود بدون عمل جراحی قابل درمان است و هر چه سن بالاتر بروند استخوان پا شکل خود را گرفته و راهی به جز جراحی نخواهد داشت. اگر در حالت ایستاده مچ پاهای شما به یکدیگر نچسبید و زانو از هم فاصله زیادی داشت بهتر است به دکتر مراجعه کنید زیرا مفصل زانو بزرگترین مفصل بدن است و فشار زیادی را روی خود تحمل می کند و پرانتزی بودن پا این فشار را دو چندان می کند. از مهم ترین مواردی که باید برای جراحی زانو اقدام کرد زمانی است که پرانتزی بودن پا همراه با درد و سائیدگی است زیرا عمل جراحی فشاری را که به قسمت داخلی زانو وارد می شود و در نتیجه درد و میزان سائیدگی را کاهش می دهد اصلاح انحراف زانو جراحی جذاب و دقیفی است که با این جراحی فشار و بار اضافی از مفصل برداشته میشود و باعث پیشگیری از پیشرفت ساییدگی مفصل میشود هرچه وزن بیمار متناسب تر باشد و سن حدودا زیر پنجاه تا شصت باشد و پارگی رباط و ناپایداری و لقی مفصل نداشته باشد نتیجه بهتر است در این جراحی برش کوچکی در پوست داخلی زانو ایجاد میشود و سپس عضلات به کنار میروند و حدود چهار سانت زیر مفصل با دستگاه برش در استخوان کج زیر زانو داده میشود و از همان برش استخوان به اندازه زاویه محاسبه شده در عکس ایستاده قیل از عمل اصلاح انحراف صورت میگیرد و با چهار پیچ و پلاک بخصوص محل برش استخوان فیکس میگردد تا پس از چند ماه جوش بخورد البته اگر اصلاح انحراف زاویه زیاد داشت پیوند استخوان میشود
 
دوشنبه 26 دي 1401
درد زانو یک از دردهای معمول بعد از 40 سالگی است و ممکن است با کمی استراحت و تمرین رو به بهبودی رود. یا می تواند دردی مزمن و آرتروز باشد. مهمترین انواع آرتروز که می توانند باعث درد مزمن شوند موارد زیر هستند: یکی از آنها مربوط به سن می شود که استخوان ها با یکدیگرسایش پیدا می کنند و باعث درد می شود. مورد بعدی پارگی رباط است. آرتریت روماتوئید که در این مورد غشاء سینوویال اطراف مفصل ملتهب و ضخیم می شود. با افزایش درد فعالیت شخص محدود تر می شود و ممکن است همراه با خشکی زانو، تورم یا بد شکلی زانو شود و حتی به به قویترین داروهای ضد التهابی و درمان فیزیکی پاسخ ندهد. در این هنگام عمل جراحی زانو برای تسکین درد و داشتن یک زندگی بهتر توصیه می گردد. عمل جراحی زانو چیست؟ عمل جزئی: تنها بخشی کوچک از زانو تعویض می شود. افرادی که نباید برای این جراحی اقدام کنند کسانی هستند که:  دچار سفتی بیش از حد زانو، آسیب به رباط ،آرتریت های التهابی هستند. تعویض کلی زانو: در این جراحی سه محفظه زانو به طور کامل تعویض می شوند. افرادی که دچار درد شدید یا سفتی زانو هستند که فعالیت های روزانه آنها حتی پیاده روی کوتاه، بالا یا پایین آمدن از پله ها را نیز با مشکل روبرو کرده به این جراحی نیاز دارند. همچنین افرادی که دچار درد زانو حتی در زمان استراحت هستند و تورم  و تغییر شکل زانو دارند یا دردهایی که دارو یا فیزیوتراپی جواب نمی دهند به این نوع عمل زانو نیاز مبرم دارند و این امکان هست که 3 تا 6 هفته بعد از این جراحی به زندگی روزمره و فعالیت های خود بازگردید.
 
سه شنبه 27 دي 1401
انواع در رفتگی های شانه 1ـ97% در رفتگی های شانه ، چه برای بار اول و چه حالت مکرر آن ، از نوع قدامی هستند یعنی سر استخوان بازو از مفصل شانه بیرون می آید و به سمت جلوی سینه جابجا می شود. 2 ـ در موارد کمتر نوع خلفی روی می دهد که سر استخوان بازو به طرف عقب می رود. 3 ـ در موارد اندکی هم ممکن است که بیمار شلی مفصلی بسیار شدید داشته باشد و در رفتگی شانه ی او هر بار به جهت های مختلف باشد که به اینحالت (ناپایداری چند جهتی شانه) گفته می شود. 4 ـ گاهی شانه به طور کامل در نمی رود ونیمه در رفتگی ایجاد می کند و خود بخود جا می افتد که به آن (نیمه در رفتگی مکرر) می گویند. در این حالت وقتی شخص دست خود را  زیاد به بالا و عقب می برد شانه ناگهان قفل می شود و بیمار آن را به آرامی تکان می دهد وآزاد می کند ودر حقیقت سر شانه تا لبه ی گلنویید می رسد ولی کامل از مفصل بیرون نمی آید و اگر درمان انجام نشود ، معمولاپس از مدتی به در رفتگی کامل تبدیل می شود حتی اگر این اتفاق نیفتد عوارض مشابه همان در رفتگی را دارد و بنابر این برای درمان جراحی لازم است. مکانیسم دررفتگی مکرر شانه مفصل اصلی شانه بین سر استخوان بازو و قسمت مفصلی استخوان کتف ( گلنویید Glenoid) است.سر بازو گرد و کروی شکل است و سطح مفصلی گلنویید مثل نعلبکی و کمی گود است ، یک لبه ی برجسته وسفت ولی نه استخوانی بنام لبروم (Labrum)، دور تا دور گلنویید می چسبد و آنرا عمیق تر می کند که مفصل شانه کمتر در برود .کپسول مفصلی شانه از یک طرف دورتادور سر بازو را در بر می گیردو از طرف دیگر به لبروم روی گلنویید وصل می شود . معمولا دفعه ی اولی که شانه در می رود ولبروم از لبه ی استخوانی گلنویید کنده میشود (به نام ضایعه ی بانکارتBankart lesion) کپسول مفصلی هم ممکن است پاره شود و گاهی هم لبروم با قطعه ای از استخوان گلنویید کنده میشود این ضایعات ممکن است ، التیام پیدا نکنند و حمایت آنها از جلوی سر بازو برداشته شود ودر نتیجه در رفتگی های مکرر رخ دهد. وقتی سر بازو در می رود وجلوی گلنویید قرار می گیرد ، لبهی تیز گلنویید به سر بازو فشار می آورد و درون آن فرو می رود و روی سر بازو فرو رفتگی ایجاد می شود  (به نام هیل - ساکس Hill _sach,s lesion) این حالت شبیه فرو بردن یک  توپ پینگ پونگ با فشارانگشت است. هر چه در رفتگی تکرار شود این ضایعات بزرگتر می شوند . بخصوص اگر بدون بیهوشی و شل کردن عضلات جا اندازی هم بشوند. فشار ناشی از اسپاسم عضلات و کشیدن زورمندانه برای جا اندازی ، این ضایعات را بزرگتر می کند و ممکن است ضایعه به حدی بزرگ شود که حتی با جراحی های معمولی نتوان برای بیمار کاری کرد ومجبور به تعویض مفصل شانه بشویم. از طرفی هر چه در رفتگی تکرار شود کپسول مفصلی را بیشتر می کشد و متسع می کند و احتمال در رفتگی های بعدی را باز هم افزایش می دهد. درمان در رفتگی مکررشانه اگر شانه در برود چه بار اول باشد و چه بارها تکرار شده باشد باید توسط پزشک و ترجیحا با بیهوشی غمومی وشلی کامل عضلانی جا اندازد شود که آسیب بیشتری به شانه وارد نشود. پس از جا اندازی ، اگر شانه بیش از یک بار در رفته باشد یعنی در رفتگی مکرر باشد تنها درمان جراحی است مگر در شرایط خاص ،که جراحی برای بیمار مفید نباشد مثلا شلی لیگامانی (مفصلی ) بسیار شدید داشته باشد ویا در شرایط ویژه ای باشد که ابتدا درمان غیر جراحی و طولانی مدت شود و اگر پاسخ نگرفت باز هم جراحی می شود ، یا مثلا بیمار مشکلات روحی وروانی خاص داشته باشد که پزشک احساس کند که از جراحی سودی حاصل نمی شود. انواع جراحی برای در رفتگی مکرر شانه 1 ـ جراحی آرتروسکوپیک که به آن اصطلاحا وبه غلط لیزری هم گفته می شودو به هیچ وجه هم ربطی به لیزر ندارد . در این روش وسیله ای به ابعاد یک خودکار از یک سوراخ در پشت شانه ،وارد مفصل بیمار می شود که هم نور را به مفصل می تاباند و هم تصویر داخل شانه را می گیرد و به یک مونیتور منتقل می کند و جراح با نگاه کردن به آن ، درون مفصل را می بیند سپس جراح از طریق سوراخهای دیگری وسایلی را به درون مفصل می فرستد و ضایعات ایجاد شده (کندگی لبروم ، اتساع بیش از حد کپسول و ...)را درمان میکند برای درمان معمولا از پیچهای مخصوصی که به انتهای آنها نخ وصل شده ، استفاده می شود .به این پیچها سوچور انکور (Suture Anchor ) گفته می شود که در لبه ی گلنویید کار گذاشتهمس شود وتا آخر عمر هم باقی می ماند. 2 ـ جراحی باز که قدیمی تر است ولی هنوز روش استاندارد برای در رفتگی مکرر شانه محسوب می شود .در این روش یک شکاف حدود 8 تا 10 سانتی متر معمولا جلوی شانه زده می شود و پس از باز کردن کپسول مفصلی ، ضایعات ایجاد شده ترمیم می شود . قبلا در این روش فقط از نخ جراحی استفاده میشد ولی امروزه که سوچور انکور در دسترس است معمولا ازاین پیچ هااستفاده می شود. جراحی باز بهتر است یا آرتروسکوپیک؟ هر کدام از این دو روش جراحی معایب و مزایایی دارند و هیچ کدام به طور مطلق بهتر از دیگری نمی باشد مثلا درد پس از عمل در روش آرتروسکوپیک کمتر است ولی در روش باز دید جراح بازتر است ، محدودیت دامنه ی حرکتی پس از عمل در روش آرتروسکوپیک کمتر است ولی گاهی به دلیلی ممکن است جراح بخواهد مقداری محدودیت حرکتی ایجاد کند که بهتر مانع در رفتگی بعد از عمل گردد اگر شلی لیگامانی خیلی زیاد باشد اصولا جراحی باز نتیجه ی بهتری نسبت به نوع آرتروسکوپیک دارد .اگر تعداد دفعات در رفتگی کم باشد و ضایعات استخوانی هم کوچک باشند جراحی آرتروسکوپیک بهتر است وگرنه جراحی باز ارجحیت خواهد داشت. مراحل پس از جراحی معمولا دست بیمار به مدت 2تا 6 هفته در آویزگردن قرار میگیرد که به حسب وضعیت بیمار و ضایعات موجود در مفصل شانه ونوع جراحی متفاوت است . پس از گذشت چند روز کم کم بعضی حرکات و تمرین های ورزشی شروع می شود و به تدریج ورزشهای بیشتری به آن اضافه می گردد. فیزیوتراپی هم لازم است و منظور از آن هم عمدتا این است که همین تمرینات ورزشی را با بیمار کار کنند و آموزش بدهند ، وبنابراین نیازی به استفاده از دستگاه های پیچیده و گرانقیمت نیست. بیماران تا حدود 3 تا 5 ماه پس از عمل از رانندگی منع می شوند. میزان موفقیت جراحی میزان موفقیت بر حسب وضعیت بیمار و ضایعات موجود در مفصل شانه ، نوع جراحی و ...متفاوت بوده وبطور متوسط 90 تا 97 در صد است بنابراین هیچ درمانی نداریم که 100در صد جواب بدهد. اساسا هیچ درمانی چه جراحی و چه غیر جراحی در علم پزشکی نداریم که صد در صد بدون عارضه اثر کند واضح است هر چه بیمار زودتر جراحی شود یعنی دفعات تکراردر رفتگی کمتر باشد نتیجه بهتر خواهد بود.
 
سه شنبه 27 دي 1401
عوارض جانبی جراحی تمامی جراحی ها تا اندازه ای خطر دارند اما خطرات مرتبط با این جراحی نسبتا کم هستند .برخی از این عوارض که باید از وجود آنها مطلع باشید شامل عفونت ، مشکلات بهبودی زخم ، خونریزی و آسیب دیدگی عصب ها ، عروق خونی و سطح مفصل شانه می شود . گاهی اوقات ،پس از عمل سفتی قابل توجهی را احساس می کنید که گاهی اوقات شانه منجمد نامیده می شود. آمادگی برای جراحی - تا حد امکان درباره ی عمل جراحی واهداف جراحی اطلاعات کسب کنید ، ما شما را ترغیب می کنیم تا از پزشک سوالات خود را بپرسید. آزمایشات یا کارهای آزمایشگاهی پیش ازعمل، که پزشک برای شما تجویز کرده را کامل کنید. - از کسی بخواهید تا شما را از بیمارستان به خانه ببرد. - یک هفته قبل از جراحی از مصرف آسپرین و داروهای ضد التهابی غیر استروییدی خود داری کنید. - شب قبل از جراحی از خوردن یا نوشیدن پرهیز کنید. اقدامات پس از جراحی - پس از جراحی تضمین می کنیم که درد شانه بخوبی برطرف شده است و دردی را احساس نمی کند. - برای تسکین درد ، برای مصرف در خانه داروهای مسکنی برای شما تجویز می شود. - جراح در زمینه ی استراحت مناسب و ورزشهای مناسب برای درمان بی ثباتی شانه، شما وخانواده شما را آموزش می دهد. ریکاوری پس از جراحی - چند روز اول پس از جراحی به داروهای مسکن نیاز دارید و عموما توصیه می شود که فعالیتهای سبک راپس از چند روز از سر بگیرند. - اغلب بیماران در عرض یک هفته تا سه ماه پس از عمل ، به صورت کامل بهبودی پیدا میکنند و می توانند کار یا فعالیتهای نرمال خود را از سر بگیرند. - پس از حدود چهار تا شش هفته، می توانید شانه خود را بار دیگر استحکام ببخشید . - اغلب بیماران در عرض سه تا شش ماه بیشترین بهبودی را بدست می آورند .بعضی از بیماران برای بهبودی به زمان بیشتری نیاز دارند. توانبخشی پس از جراحی پزشک متخصص بیماریهای شانه حرکات ورزشی را برای شما نمایش می دهد که می توانید برای جلوگیری از ورم انجام دهید ؛حرکت دادن انگشتان ، دست ها و آرنج ، حتی اگر هنوز نمی توانید شانه خود را تکان بدهید ، بسیار مهم است. شما باید از بلند کردن اشیا پرهیز کنید تا از کشیدگی عضلانی در طول فرآیند بهبودی جلوگیری کنید. مدیریت خانگی بهبودی اغلب بیماران میتوانند در عرض دو تا چهار روز بعد از عمل به صورت مستقل غذا بخورند و لباس بپوشند شما می توانید دوش بگیرید ، اما طی چند روز تا یک هفته اول باید با یک پانسمان زخم را خشک نگه دارید ، در صورتی که پانسمان مرطوب شد ، می توانید آن را عوض کنید . توصیه می شود که تا زمانی که در بازوهای خود استحکام وقدرت کنترل کافی را پیدا نکرده اید رانندگی نکنید. میزان پیشرفت در بین هر فرد متغیر است.
 
سه شنبه 27 دي 1401
پارگی کاف شانه شامل تاندون عضلات ساب اسکاپولاریس و سوپرا اسپایناتوس و اینفرااسپایناتوس و ترس مینور هستند این تاندون ها در زیر عضلات سطحی شانه (مثل عضله قوی دلتویید یا سرشانه که در پرورش اندام به افزایش حجم ان اهمیت میدهند)قرار دارند و از روی پوست قابل لمس  نیستند اما چون شروع حرکت مفصل شانه با انقباض این عضلات استارت میخورد همانند گیر بگس موتور اتوموبیل که از دنده های متفاوت جهت انتقال قدرت متفاوت استفاده میشوند این مکانیک در مفصل شانه توسط سازنده و طراح مفصل شانه رعایت شده است در نتیجه عدم انتقال قدرت متناسب حرکت به مفصل در صورت پارگی های این تاندون ها باعث فشار بیش از حد به سطوح مفصلی و در نتیجه ساییدگی زود رس و درد شانه میشود. برای ترمیم ان اگر با روش جراحی باز و برش چاقو روی پوست و عضله دلتویید استفاده نمایییم چون این تاندون ها در جلو و در سقف و بالای مفصل . و خلف و عقب مفصل یعنی دور تا دور مفصل بصورت کلاه پوشانده شده اند باید برش بسیار وسیع و نا خوشاید به شانه داده شود چه بسا که حتی با این برش وسیع هم عمق پارگی مشخص نشود چون عضلات بعلت حالت الاستیکی تاندون ها را به مناطق داخلی تر میکشند و قابل به مشاهده نیستند حتی گاهی پارگی ها ناکامل هست گاهی پارگی ها لا بلای تاندون ها هست که همه این موارد با چشم غیر مسلح دیده نمیشود و کو کورانه جراحی با وسعت برش وسیع و درد شدید و زمان زیاد که بدن بتواند این برش را ترمیم کند تا بعد اگر بتواند تاندون خود را ترمیم کند. در روش جراحی ترمیم کاف با ارترسکپ هم  برش جراحی باز وجود ندارد و مسلما درد بعد عمل کمتد است و بدن نیاز به صرف انرژن جهت ترمیم برش جراحی ندارد هم دید بسیار وسیع غیر قابل مقایسه ارترسکپ تمام جهات داخل و خارج ومفصل را با چشم مسلح به دوربین میشود دید و لوازم ترمیم کننده پارگی ها با ارترسکپی طوری طراحی شده اند که بسیار قوی تر از جراحی باز هستند و نتیجه بسیار بهتری دارند.
 
سه شنبه 27 دي 1401
بورسکتومی، جراحی بورسکتومی بورس های آسیب دیده را خارج می کند. اگردرمانهای دیگر باعث بهبود این مشکل نشوند جراحی تنها راه حل است. علامت های بورسیت شانه ـ احساس درد هنگام حرکت دادن شانه یابالا بردن دست ها ـ عدم توانایی بیمار برای حرکت دادن شانه یابازوها ـ تورم و قرمزی ـ ایجاد صدا یا ضربه هنگام حرکت دادن شانه ـ احساس ضعف درشانه یا بازو عواملی که باعث بورسیت  شانه می شوند - آسیب دیدن شانه مانندافتادن - عفونت باکتریایی -فشاربیش از حد به شانه مانند نقاشی کشیدن یاشناکردن - رشد بیش از حد استخوانها که باعث ساییدگی  وتحریک بورسهاو تاندونها می  شود. علامتهای بورسیت شانه - احساس درد  هنگام حرکت دادن شانه یابالابردن دستها - عدم  توانایی برای حرکت دادن شانه یابازوها - تورم وقرمزی - ایجاد صدا یا ضربه هنگام حرکت دادن شانه - احساس  ضعف در شانه یا بازو خطرهایی که بورسیت شانه برای بیمار ایجاد می کند - عفونت بورسیت اگردرمان نشود ممکن است انتشارپیدا کند و مفاصل نزدیک به خودرا آلوده کند. - بورسیت هامی توانند مدت  طولانی شخص را درگیرکنند. - بورسیتهای مزمن می توانند باعث دردهای شدید و مختل کردن حرکات بیمارشوند.
 
سه شنبه 27 دي 1401
در واقع اندامهای فوقانی (بازو ساعد و دست )و اندامهای تحتانی(لگن و ران و ساق پا)جهت انجام کار مختلف از جمله ایستادن راه رفتن حمل و نقل و غیره در انسان وجود دارند از نظر مکانیکی جهت عملکرد بهتر اعضا به وسیله لولاهای مفصلی به هم متصل شده اند تا ماهیچه ها  راحتتر نیرو ها را منتقل کنند. به مرور زمان همانطوریکه سایر اجسام با کارکرد طبیعی فرسوده مبشوند بدن انسان و غضروف های ان در سنین بالامثلا بالای 65 سال فرسوده میشوند (مثال ان لاستیک خودروی شماست که با حرکت تدریجی فرسوده شده و نیاز به تعوض  دارد.).این حالت  فرسودگی در صورتیکه بیماری ها یا شکستگی ها یا ضربه های مرتب به مفاصل وارد شوند در سنین کمتر باعث تخریب زودرس مفاصل میگرددو این جراحی نیاز میشود. جنس مفاصل مصنوعی از الیاز خاص فلزی و پلی اتیلناست. مدت زمان کارکرد مفاصل مصنوعی در صورت مراقبت صحیح از ان قابل قبول است اما طول عمر مفصل مصنوعی هنوز از مفاصل طبیعی بسیار کمتر است و مراقبت های نگهدتری از ان بر مدت زمان کارکرد ان بسبار تاثیر دارد. چه کارها یی را بعد از تعویض مفصل نباید انجام دهیم ؟ بصورت کلی این مفاصل موجود زنده نیستند یعنی در صورت تخریب توانایی ترمیم خودبخود را ندارند و فقط میتوان انها را با یک مفصل مصنوعی جدیدتر تعویض نمود در نتیجه پعد از انجام جراحی تعویض مفصل شخص بیمار نباید کارهای سنگین مثل کشاورزی و باغبانی یا ورزش های اسیب رسان مثل فوتبال یا بوکس نباید انجام دهد و در زندگی روزمره در صورت تعویض مفاصل اندام تحتانی باید از توالت فرنگی استفاده نماید و روی میز و صندلی غذا میل نماید و روی زمین سفره پهن ننمایند و در مهمانی ها نیز از این اصول رعایت نماید. قبل از جراحی بایستی بیمار از نظر احتمال عفونت های مخفی بدن از جمله پوسیدگی های دندان و ازمایش ادرار و خون بررسی گردد. وبهتر است بیمار قبل از عمل دستگیره های مناسب را در دستشویی و حمام وصل نماید تا جهت بر خواستن و راه رفتن چند هفته اول پس از عمل کمک کننده باشد.و فرش ها و موانع کف پا را مرتب نماید. بعد از جراحی بایستی روزانه پاید پانسمان تعویض گردد و ورزش های فیزیوتراپی پس از کاهش درد به کمک فیزیوتراپ شروع شود.
 
سه شنبه 27 دي 1401
ارتروسکوپی در چه مفاصلی بیشتر انجام میشود و اکثرا چه نوع اسیب هایی را درمان میکند؟ دراین روش جراحی که از طریق برش چند میلیمتری لنز دستگاه وارد مفصل میگردد و پس از مشاهده تمام سطوح مفصلی ضایعات داخل مفصلی بهتر از هر وسیله (مثلا بهتر از ام ار ای)تشخیص داده میشود چه بسا اسیب هایی که در ام ار ای گزارش نمیشود و هنگام مشاهده مستقیم با ارترسکپ با وضوح فراوان مشاهده میشوند. ضرب المثلی ایرانی میگوید شنیدن کی بود مانند دیدن و مسلما بهترین روش تشخیصی ضایعات مفصلی دیدن مستقیم انها یا ارتورسکوپی است. اغلب این روش در مفاصل شانه ,,,,ارنج ,,,,مچ دست,,,,,و مفاصل هیپ لگن,,,,و زانو و ,,,مچ پا  کاربرد بیشتری دارد. مسلما تجربه جراح نقش عمده ای در انجام صحیح تر این روش دارد و جراحانی که تجربه کافی در این نوع جراحی ندارند ترجیح میدهند که با یرش هایی وسیع ضایعات داخل مفصلی را مشاهده و درمان کنند اما مسلما این روش که حداقل برش چند میای متری روی یک مفصل داده میشود روند بهبودی بیمار پس از عمل بسیار سریعتر و با کیفیت بالاتر بدست میاید,در اموزش هایی که بنده زیر نظر پروفسور گروبر دیده ام بسیاری از پارگی های غیر قابل درمان مفصل شانه  براحتی با ارتوورسکوپی درمان میشود و حتی چند مورد که اینجانب در بیمارستان محب مهر جراحی نمودم به علت وسعت پارگی های داخل مفصل شانه و قدیمی شدن انها (به علل مختلف)بیمار توان بالا بردن بازو را قبل از ارتورسکوپی کاملا از دست داده بود و اصطلاحا به فلج کاذب شانه مبتلا شده بود اما با این روش ارتورسکوپی شانه پس از عمل شکر خدا همگی بهبود کامل یافتند. چه مواقعی ارتروسکوپی قدغن است؟ تقریبا هیچ گونه منعی برای درمان ارترسکپی مفاصل اسیب دیده وجود ندارد صد البته سالم بودن پوست و توانایی جسمی بیمار و مهارت جراح و وجود لوازم و تجهیزات را باید در نظر گرفت. در صورتیکه تجهیزات بیمارستان و لوازم مصرفی اماده باشد چه اقداماتی قبل و بعد از عمل جراحی بیمار باید بداند؟ بهتر است بیمار مصرف هر گونه دارو و هر گونه درمان چه ربطی به بیماری شانه داشته باشد یا نباشد وتاریخچه کامل سلامت وبیماری خود را به پزشک و کادر درمانی خود اطلاع دهد تا انها بهتر به وی رسیدگی نمایند.و بهتر است به مدت یک روز بعد از عمل در بیمارستان بماند تا  اموزش بعد از عمل در منزل  را بهتر یاد بگیرند و عوارض بعد از عمل به صفر برسد. بعد از عمل ارترسکپی شانه تقریبا تمام بیماران حدود یک هفته در زمان استحمام با ید مراقب محل برش روی مفصل شانه باشند و روزانه پانسمان کوچک روی برش را تعویض نمایند و بستگی به وسعت اسیب یا پارگی های مفصلی قبل از جراحی بیمار از یک هفته تا دو ماه پس از عمل نباید فشار به شانه بیاورد و اغلب اوقات با اویز ساده دست را اویز نماید. البته در صورتیکه  ها ساده باشند و بیمار سریع مراجعه کرده باشد روز دوم حرکات شانه  شروع میشود. پس بیمار باید بداند که در مورد اسیب های شانه هر چه سریعتر مراجعه و ارتورسکوپی را بپذیرد.
 
سه شنبه 27 دي 1401
فروزن شولدر ابتدا در شانه ایجاد درد مینماید اما هنوز مفصل خشک نشده است این درد بسیار ناراحت کننده است و اغلب شب هنگام تشدید میشود البته ممکن است بیماریهای دیگر شانه مثلا رسوب کلسیم روی تاندون شانه یا التهاب ساده تاندون های شانه نیز مشابه این درد را ایجاد نماید اما در این بیماری بتدریج بعد از 3 ماه درد کمتر میشود ولی خاصبت ارتجاعی کپسول مفصلی از بین میرود و بتدریج از ماه چهارم خشکی کپسول شانه مانع حرکت دادن مفصل میشود و بیمار نمی تواند دست خود را در جیب عقب شلوار ببرد یا هنگام استحمام  موهای زیر بغل خود را اصلاح نماید و یا دستش براحتی به روی سرش نمی رود تا موهای خود را بشوید و در این مرحله محدودیت حرکتی بیمار را ناتوان میکند اما اگر باز بیمار درمان نشود بتدریج در عرض یکسال خاصیت ارتجاعی کپسول خودبخود بهتر میشود و لی هیچگاه مثل قبل نمیشود البته در صورتیکه یک شانه دچار این بیماری شود نیمی از در شانه مقابل نیز این بیماری ایجاد میشود    در این بیماران ممکن است در سالهای قبل به علل مختلف مثلا اسم یا الرژی یا بیماری کلیوی داروی کورتن مصرف شده است و سپس قطع شده باشد البته دیده شده که بیمارانی که سکته مغزی دارند یا دیسک گردن دارند یا بیماریهای ریوی و قلبی  و کلیوی دارند این بیماری بیشتر است اما شایعترین بیماری همراه فروزن شولدردیابت قندی و بیماری غده تیرویید است چگونه با این بیماری مقابله کنیم؟ مهمترین درمان در این بیماران کاهش درد (به روش های متفاوت مثلا داروی مسکن یا تزریق)و بدنبال ان افزایش دامنه حرکتی با ورزش اکتیو و کششی توسط خود بیمار است و فقط جراح وقتی مداخله میکند که بیمار نتواند با ورزش و تمرین دامنه حرکتی خود را اصلاح کند.
 
سه شنبه 27 دي 1401
تریگر فینگر یا انگشت ماشه ای حالتی است که انگشت خم میشود اما هنگام صاف شدن تاندون ان گیر می کند و باز نمیشود و درد و گیر کردن تاندون با نیروی بیشتر ناگهان ازاد میشود و به این حالت که مشابه رها شدن ماشه تفنگ است انگشت ماشه ای گویند البته اگر اناتومی تاندون فلکسور را بررسی کنیم متوجه میشویم که تاندون خم کننده انگشتان  در مسیر خود تا نوک انگشت پیش از هر مفصل کف دست تا انگشتان از درون حلقه ای از جنس الیاف کلاژنی به نام پولی میگذرد حال اگر ارتروز مفاصل دست یا فشار کار زیاد تر از معمول یا بیماریهای متورم کننده تاندون ها و مفاصل مثل رماتیسم مفصلی یا ضربه ها و ریش ریش شدن یا پارگی جزیی تاندون باعث شود که تاندون خم کننده انگشت نتواند از این حلقه که حجم ثابتی دارد به راحتی عبور ننماید و گیر کند این بیماری ایجاد میشود. البته این بیماری خطرناک است باید بیمار به دست خود مدتی استراحت دهد و داروهای ساده ضد التهاب و مسکن مصرف نماید البته در صورتیکه جواب به این درمان ساده مناسب نبودگاهی مجبور میشویم جهت کاهش تورم تاندون در محل کورتن تزریق کنیم یا حلقه دور تاندون را ازاد نماییم.
 
سه شنبه 27 دي 1401
دست انسان از سه عصب رادیال، عصب مدین وعصب اولنارعصب می گیرد در صورت اینکه عصب میانی دست در محل مچ دست ، تحت فشار توسط عناصر مچ دست قرار بگیرد باعث ضعیف شدن نیمه ی خارجی کف دست وبخصوص عضلات شصت در کف دست می گردد که به همراه درد شدید باعث ناتوانی درنگاه داشتن اجسام؛ مثلا تلفن هنگام صحبت کردن می گردد. در روش جراحی جدید بدون شکافتن وسیع با لنز به صورت سرپایی این عصب آزاد می گردد ونیاز به بیهوشی نداردوهر چه سریعتردر زمان وجود علایم این در گیری باید آزاد گردد.ضمناً پس از عمل گچ گیری و بستن مچ دست نیاز نمی باشد.
 
سه شنبه 27 دي 1401
علت رسوب کلسیم در تاندون شانه احتما لا در اثر نکروز تاندون در اثر کم خونی در محل فشار به تاندون سوپرا اسپایناتوس هست . در مرحله اول یا پره کلسیفیک بیمار درد ندارد اما متاپلازی و تغییر شکل فیبر های تاندون به غضروف شروع شده.مرحله بعد گرانول های کلسیم تشکیل شده در ماتریکس سلول  های تاندون ترشح و تجمع مییابند.که ابتدا سفت و ترد هست که جای فیرو کارتیلاژ را میگیرن. بعد تهاجم عروق خونی و تجمع در اطراف رسوب سخت کلسیم انها را نرم کرده و میخورد و جای ان تاندون جدید میکارد این مرحله تهاجم عروقی دردناک هست که مرحله جذبی نام دارد.
 
سه شنبه 27 دي 1401
ممکن است ترقوه بشکند یا از محل اتصال به جناغ یا کتف در رفتگی ایجاد کند گاهی نیز شسکتگی ها در بازو ایجاد میشوند خود اسکاپولا نیز ممکن است در زواید کوراکویید  یا اکرومیون یا جسم اسکاپولا بشکند اسیب عروق و اعصاب شانه مهم هستند که نباید فراموش گردد در اغلب موارد درمان شکستگی های اطراف شانه بدون جراحی میباشد ولی نیاز به توضیح بیشتری است که در اینده مینویسیسم
تمــاس با ما
آدرس مطــب : تهـران ، خیـابـان شـریعتی خـیابان شـهید دسـتگردی ، پـلاک ۳۴ ، سـاختمان پزشکان حکیـم
تلفــن : 02122221516
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت نزد دکتر حسن درتاج (فوق تخصص جراح شانه و ارتوپد) محفوظ می باشد .