ارتوسکوپی چیست؟

ارتروسکوپی در چه مفاصلی بیشتر انجام میشود و اکثرا چه نوع اسیب هایی را درمان میکند؟
دراین روش جراحی که از طریق برش چند میلیمتری لنز دستگاه وارد مفصل میگردد و پس از مشاهده تمام سطوح مفصلی ضایعات داخل مفصلی بهتر از هر وسیله (مثلا بهتر از ام ار ای)تشخیص داده میشود چه بسا اسیب هایی که در ام ار ای گزارش نمیشود و هنگام مشاهده مستقیم با ارترسکپ با وضوح فراوان مشاهده میشوند. ضرب المثلی ایرانی میگوید شنیدن کی بود مانند دیدن و مسلما بهترین روش تشخیصی ضایعات مفصلی دیدن مستقیم انها یا ارتورسکوپی است.
اغلب این روش در مفاصل شانه ,,,,ارنج ,,,,مچ دست,,,,,و مفاصل هیپ لگن,,,,و زانو و ,,,مچ پا  کاربرد بیشتری دارد. مسلما تجربه جراح نقش عمده ای در انجام صحیح تر این روش دارد و جراحانی که تجربه کافی در این نوع جراحی ندارند ترجیح میدهند که با یرش هایی وسیع ضایعات داخل مفصلی را مشاهده و درمان کنند اما مسلما این روش که حداقل برش چند میای متری روی یک مفصل داده میشود روند بهبودی بیمار پس از عمل بسیار سریعتر و با کیفیت بالاتر بدست میاید,در اموزش هایی که بنده زیر نظر پروفسور گروبر دیده ام بسیاری از پارگی های غیر قابل درمان مفصل شانه  براحتی با ارتوورسکوپی درمان میشود و حتی چند مورد که اینجانب در بیمارستان محب مهر جراحی نمودم به علت وسعت پارگی های داخل مفصل شانه و قدیمی شدن انها (به علل مختلف)بیمار توان بالا بردن بازو را قبل از ارتورسکوپی کاملا از دست داده بود و اصطلاحا به فلج کاذب شانه مبتلا شده بود اما با این روش ارتورسکوپی شانه پس از عمل شکر خدا همگی بهبود کامل یافتند.

چه مواقعی ارتروسکوپی قدغن است؟
تقریبا هیچ گونه منعی برای درمان ارترسکپی مفاصل اسیب دیده وجود ندارد صد البته سالم بودن پوست و توانایی جسمی بیمار و مهارت جراح و وجود لوازم و تجهیزات را باید در نظر گرفت. در صورتیکه تجهیزات بیمارستان و لوازم مصرفی اماده باشد

چه اقداماتی قبل و بعد از عمل جراحی بیمار باید بداند؟
بهتر است بیمار مصرف هر گونه دارو و هر گونه درمان چه ربطی به بیماری شانه داشته باشد یا نباشد وتاریخچه کامل سلامت وبیماری خود را به پزشک و کادر درمانی خود اطلاع دهد تا انها بهتر به وی رسیدگی نمایند.و بهتر است به مدت یک روز بعد از عمل در بیمارستان بماند تا  اموزش بعد از عمل در منزل  را بهتر یاد بگیرند و عوارض بعد از عمل به صفر برسد. بعد از عمل ارترسکپی شانه تقریبا تمام بیماران حدود یک هفته در زمان استحمام با ید مراقب محل برش روی مفصل شانه باشند و روزانه پانسمان کوچک روی برش را تعویض نمایند و بستگی به وسعت اسیب یا پارگی های مفصلی قبل از جراحی بیمار از یک هفته تا دو ماه پس از عمل نباید فشار به شانه بیاورد و اغلب اوقات با اویز ساده دست را اویز نماید. البته در صورتیکه  ها ساده باشند و بیمار سریع مراجعه کرده باشد روز دوم حرکات شانه  شروع میشود. پس بیمار باید بداند که در مورد اسیب های شانه هر چه سریعتر مراجعه و ارتورسکوپی را بپذیرد.

تمــاس با ما
آدرس مطــب : تهـران ، خیـابـان شـریعتی خـیابان شـهید دسـتگردی ، پـلاک ۳۴ ، سـاختمان پزشکان حکیـم
تلفــن : 02122221516
آدرس بــیمارستان : تـهران ، بالاتر از ونـک ، کـوچه لـیدا ، بیـمارستان محـب مهر
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت نزد دکتر حسن درتاج (فوق تخصص جراح شانه و ارتوپد) محفوظ می باشد .