برخی از آسیبهای شانه عبارت است از :
رسوب کلسیم درون تاندون شانه:
علت این بیماری هنوز معلوم نیست و به تصور مردم رسوب کلسیم بر اثر مصرف زیاد کلسیم اتفاق میافتد. واقعیت این است که این بیماری اصلا در اثر مصرف زیاد کلسیم رخ نمیدهد. رسوب کلسیم درون تاندون سبب تغییر تاندون شده و رسوب به وجود میآید. با پیشرفت این بیماری، بیمار درد زیادی را در قسمت شانه حس میکند و نمیتواند این درد را نادیده بگیرید. در مراحل ابتدایی برای درمان این بیماری میتوان از راههای به جزء جراحی استفاده کرد. تزریق دارو و مسکن یک روش رایج است که معمولا توسط پزشک برای درمان این بیماری صورت میگیرد.
راههای جراحی رسوب کلسیم به سه صورت زیر است.
-
تخلیه تاندون صدمه دیده و استخوان اضافی
-
تخلیه با سوزن
-
جراحی باز
دررفتگی شانه:
دررفتگی شانه به طور مکرر از جمله بیماریهای است که سبب جدا شدن گوی کتف و بازو میشود. در این حالت ظاهر شانه فرق کرده و در جلو و پشت شانه یک برآمدگی به وجود میآید. تنها راه حل این مشکل جراحی شانه است و اگر جراحی صورت نگیرد این بیماری ادامهدار خواهد بود.
آرتروز شانه:
آرتروز شانه بیشتر در اثر تخریب غضروف میان بالای تیغه و ترقوه به وجود میآید. وقتی غضروف گفته شده تخریب شود استخوانها ساییده شده و شاهد به وجود آمدن خارهای استخوانی خواهید بود. این زائده سبب سخت شدن حرکت شانه و روان نبودن آن میشود. آرتروز شانه طبق شرایط بیمار درمان میشود و دارو، تزریق و فیزیوتراپی از جمله روشهای کمککننده برای درمان آرتروز شانه است.
عفونت:
عفونت شانه از دیگر بیماریهای شانه است که برای درمان آن باید عمل جراحی انجام شود. علائم عفونت شانه عبارت است از تب، بیاشتهایی، درد، ورم و تهوع. پزشک برای درمان عفونت شانه ابتدا سراغ آنتیبیوتیکها میرود ولی اگر عفونت شدید باشد پزشک عمل جراحی را پیشنهاد میکند.
پارگی تاندون:
تاندون سبب اتصال عضلات شانه به استخوان میشود. وقتی پارگی تاندون شانه اتفاق بیفتد بیمار احساس درد میکند. حرکت زیاد شانه یا ضربه سبب پارگی تاندون شده و با اگر درصد پارگی شانه بالا باشد بیمار حتما به عمل نیاز دارد. در ضمن جراحی تاندون شانه با روش آرتروسکوپی صورت میگیرد.
پارگی کیسه شانه:
اطراف شانه یک غشا وجود دارد که سبب پایداری آن میشود. وقتی شانه را میچرخانید غشا مانع از دررفتگی شانه میشود. این غشا کپسول شانه نام دارد و در حالتهای مثل ضربه، حرکات شدید، کشش دچار پارگی و صدمه میشود. این صدمه هرگز خود به خود درمان نخواهد شد و برای بهبود آن لازم است عمل جراحی کنید.
استخوانهای اضافی درون شانه:
این صدمه به طور عادی وجود ندارد و علت آن نیز مشخص نیست. اگر استخوان اضافی سبب رسوب شود نیازمند ترمیم شانه به صورت عمل جراحی هستید.
سندروم ایمپینجمنت:
این صدمه به دلیل تیز شدن استخوان شانه میباشد و اغلب به صورت مادرزادی و ژنتیکی است.
سندروم گیرافتادگی:
این سندروم نتیجه گیر کردن تاندونها درون شانه است و از نشانههای آن میتوان به محدودیت حرکت دست اشاره کرد.
شکستگیهای اطراف شانه:
شکستگی اطراف شانه به دو شکل زیر است.
-
استخوانهای که جابهجا شدهاند.
-
استخوانهای که جابهجا نشدهاند.
اگر شکستگی اطراف شانه باشد باید استخوانهای شانه را بدون حرکت نگه داشت و تقریبا 6 هفته زمان میبرد.
ضایعه اسلپ:
ضایعه اسلپ بر اثر صدمات ورزشی مانند برداشتن وزنه، دررفتگی و حرکات پرتابی ایجاد میشود. از علائم اسلپ باید صدای تلق، محدودیت حرکات و درد را بیان کرد.
شانه منجمد:
شانه منجمد یک نوع بیماری شانه است که در سنین بالا متوجه فرد میشود. در جراحی این بیماری شانه را برش داده و چسبندگی را برطرف میکنند.